Tapahtuma: Tekoäly, Demokratia ja Ihmisoikeudet

Kannatamme muutoksia, jotka ovat kaikkien hyväksyttävissä.

Uskomme rakentavan keskustelun voimaan.

Global Visions > Blogi > Tapahtuma: Tekoäly, Demokratia ja Ihmisoikeudet

Tapahtuma: Tekoäly, Demokratia ja Ihmisoikeudet

Tapahtuma: Tekoäly, Demokratia ja Ihmisoikeudet:

Global Visions ry:n järjestämä paneelikeskustelutilaisuus

Aika ja Paikka: 18. Syyskuuta klo 18:30-20:15 Musiikkitalon Terrassilämpiö

Global Visions ry:n järjestämä paneelikeskustelu tutkii tekoälyn (AI) monimuotoisia vaikutuksia nykymaailman kysymyksiin, erityisesti ihmisoikeuksiin, demokratiaan sekä tekoälyn tarjoamiin ainutlaatuisiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Paneelistimme, jotka edustavat monipuolisesti teknologian ja yhteiskuntatieteiden aloja, keskittyvät erityisesti tekoälyn yhteiskunnallisiin vaikutuksiin. Lisäksi paneelissa käsitellään tulevaisuuden visioita maailmasta tekoälyn aikakaudella. Olemme varanneet aikaa kysymyksille keskustelun lopussa. Tilaisuus on englanninkielinen.

Vieraat:

  • Professori Teivo Teivainen: Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori. Hänen tämänhetkinen tutkimuksensa keskittyy transnationaalisiin yhteiskunnallisiin liikkeisiin, globaaliin poliittiseen talouteen ja demokratian teorioihin. Teivainen on saanut useita palkintoja työstään, mukaan lukien Amartya Sen -palkinnon Yalen yliopistosta (2015).
  • FT Matti Nelimarkka: Helsingin yliopiston yliopistonlehtori. Nelimarkka on suorittanut sekä yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon että tietojenkäsittelytieteen tohtorin tutkinnon. Lisäksi hän on jäsenenä Digital Content Communities -tutkimusryhmässä (Aalto-yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos) ja Helsinki Institute for Information Technology (HIIT) -instituutissa.
  • FT Bonn Juego: Poliittinen taloustieteilijä ja kehitystutkimuksen yliopistonlehtori Jyväskylän yliopistossa sekä Suomen kehitystutkimuksen seuran nykyinen puheenjohtaja. Monialaisella taustalla poliittisissa, yhteiskunnallisissa ja taloudellisissa tieteissä, Juegon maantieteellinen painopistealue on globaali etelä, erityisesti Itä- ja Kaakkois-Aasiassa, sekä nykyaikaisissa pohjois-etelä-suhteissa.
  • Professori Reetta Toivanen: Kestävyystieteiden professori Helsingin yliopiston kestävyystieteen instituutissa (HELSUS). Toivanen on myös oikeuden, identiteetin ja eurooppalaisten narratiivien huippuyksikön varajohtaja ja tällä hetkellä Suomen Akatemian rahoittaman ”Migration and the Narratives of Europe as an Area of Freedom, Security, and Justice” -alaprojektin projektijohtaja (2018-2025).

Moderaattorit: Astrid Aminoff ja Max Tallberg

Tapahtuma on ilmainen.

Jaa somessa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

SINUA SAATTAVAT KIINNOSTAA MYÖS SEURAAVAT ARTIKKELIT

Globaaliin etelään kuuluvien ihmisten arjesta (osa 2)

Max Tallberg Käsittelin edellisessä tekstissäni Globaalin etelään kuuluvien ihmisten arkea pääosin siihen liittyvistä ongelmista käsin. Tässä tekstissä nostan puolestaan vahvemmin esiin ratkaisuja, sekä pohdin sitä,

Globaaliin etelään kuuluvien ihmisten arjesta (osa 1)

Max Tallberg Johdanto Maailman absoluuttisessa köyhyydessä oleviin ihmisiin kohdistuu monia ennakkokäsityksiä, jotka eivät lopulta ole tosia. Ymmärtämällä heidän elämäntilannettaan sen sijaan faktojen kautta, on mahdollisuutemme

Tapahtuma: Tekoäly, Demokratia ja Ihmisoikeudet

Tapahtuma: Tekoäly, Demokratia ja Ihmisoikeudet: Global Visions ry:n järjestämä paneelikeskustelutilaisuus Aika ja Paikka: 18. Syyskuuta klo 18:30-20:15 Musiikkitalon Terrassilämpiö Global Visions ry:n järjestämä paneelikeskustelu tutkii tekoälyn (AI)

Oletko ihminen, jonka mielestä on tärkeää pyrkiä parantamaan maailman tilaa?

Jos näin on asian laita, silloin Uuden ajan kansalainen: Visio paremmasta maailmasta on kirja, joka sinun tulisi lukea. Kirjassa Max Tallberg esittää konkreettisen poliittisen vision paremmasta maailmasta. Kirja on ladattavissa ilmaiseksi.