Global Visions Forum 2022 (14.12.2022): Global basic income – how could it change the world for the better?

Kannatamme muutoksia, jotka ovat kaikkien hyväksyttävissä.

Uskomme rakentavan keskustelun voimaan.

Global Visions > Blogi > Global Visions Forum 2022 (14.12.2022): Global basic income – how could it change the world for the better?

Global Visions Forum 2022 (14.12.2022): Global basic income – how could it change the world for the better?

Global Visions Forum on Global Visions ry:n järjestämä tapahtuma: yhdistyksemme tuo yhteen ihmisiä, organisaatioita ja ideoita pyrkiessämme kohti parempaa maailmaa, joka on oikeudenmukainen ja tasa-arvoinen. Ensimmäisessä vuosittaisessa tapahtumassamme avainteema on globaali perustulo: miten se voisi muuttaa maailmaa parempaan suuntaan? Miten se vaikuttaisi tasa-arvoon maailmanlaajuisesti? Mitkä olisivat sen vaikutukset talouteen, politiikkaan, ympäristöön ja hyvinvointiin? Nämä ovat oleellisia kysymyksiä, joita tapahtuman puhujat ja paneelikeskustelijat tarkastelevat. Tapahtuman yhteydessä esitellään myös Global Visionsin toimintaa ja tulevaisuuden päämääriä. Tule mukaan visioimaan parempaa maailmaa!

PAIKKA: Keskuskirjasto Oodi, Maijansali

AIKA: 14.12. 2022, klo 17:00 – 20:00

ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY

HUOM! Tapahtuma järjestään englannin kielellä

OHJELMA:

Risto Marjoamaa: State of the World in 2022

Risto Marjomaa on dosentti ja yliopistonlehtori Filosofian, historian ja taiteiden tutkimuksen osastolla Helsingin yliopistolla. Hänen tutkimuskohteisiinsa lukeutuvat mm. Afrikan historia, sodan ja konfliktien yleinen historia, globaali historia ja Lähi-idän historia. Tässä luennossa Marjomaa tarkastelee maailmantilaa vuoden 2022 lopussa erityisesti poliittisesta ja ekologisesta näkökulmasta.

Petteri Räty: Introduction to universal basic income – a modern cornerstone of a welfare state

Petteri Räty on BIEN Finlandin eli Suomen perustuloverkosto ry:n puheenjohtaja. Yhdistyksen tarkoituksena on lisätä keskustelua perustulosta, edistää perustulon toteuttamista Suomessa sekä seurata perustuloaloitteiden etenemistä kansainvälisesti. Esitelmässään Räty tarjoaa kattavan katsauksen universaalin perustulon konseptista.

Paneelikeskustelu: Global Basic Income

Heikki Patomäki, kansainvälisen politiikan professori Helsingin yliopistolla, liittyy Marjomaan ja Rädyn seuraan keskustelemaan maailmanlaajuisena projektina toteutetun universaalin perustulon mahdollisuuksista ja haasteista. Global Visionsin perustaja ja puheenjohtaja Max Tallberg esittää keskustelun alustukset ja moderaattorina toimii yhdistyksen hankesuunnittelija Petri Lahtinen.

Jaa somessa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

SINUA SAATTAVAT KIINNOSTAA MYÖS SEURAAVAT ARTIKKELIT

Metapolitiikka, Algoritmit ja Vastarinta

Astrid Aminoff Viime vuosien äärioikeiston nousu, joka ulottuu Donald Trumpin presidenttiydestä Euroopan äärioikeistolaisen populismin nousuun, uhkaa monia liberaaleja ihanteita, joiden kanssa olemme kollektiivisesti samaistuneet toisen

Anarkismi (osa kolme)

Petri Lahtinen Demokratia Anarkismissa suhtaudutaan demokratiaan usein kahtiajakoisesti tai ristiriitaisesti. Tässäkin on tärkeää täsmentää, että anarkistinen demokratiakritiikki kohdistuu pääosin uusliberalistiseen demokratiaan ja parlamentarismiin. Anarkismin epäileväisyys

Anarkismi (osa kaksi)

Petri Lahtinen Aktivismi Keskeisimpiä anarkismiin kuuluvia keinoja vaikuttaa ja haastaa nykyinen tilanne on aktivismi ja sen eri muodot. Nykyajan anarkistista aktivismia teoretisoidaan tuloksena, joka on

Anarkismi (osa yksi)

Petri Lahtinen Tavoitellessamme kokonaisvaltaisesti parempaa maailmaa on yksi merkittävimmistä haasteista löytää toimiva yhteiskunnallisen järjestäytymisen muoto. 1900-luvun ideologisessa kamppailussa fasismin hävittyä toisessa maailmansodassa ja perinteisen kommunismin

Oletko ihminen, jonka mielestä on tärkeää pyrkiä parantamaan maailman tilaa?

Jos näin on asian laita, silloin Uuden ajan kansalainen: Visio paremmasta maailmasta on kirja, joka sinun tulisi lukea. Kirjassa Max Tallberg esittää konkreettisen poliittisen vision paremmasta maailmasta. Kirja on ladattavissa ilmaiseksi.