Global Visions Forum 2022 (14.12.2022): Global basic income – how could it change the world for the better?

Kannatamme muutoksia, jotka ovat kaikkien hyväksyttävissä.

Uskomme rakentavan keskustelun voimaan.

Global Visions > Ajankohtaista > Global Visions Forum 2022 (14.12.2022): Global basic income – how could it change the world for the better?

Global Visions Forum 2022 (14.12.2022): Global basic income – how could it change the world for the better?

Global Visions Forum on Global Visions ry:n järjestämä tapahtuma: yhdistyksemme tuo yhteen ihmisiä, organisaatioita ja ideoita pyrkiessämme kohti parempaa maailmaa, joka on oikeudenmukainen ja tasa-arvoinen. Ensimmäisessä vuosittaisessa tapahtumassamme avainteema on globaali perustulo: miten se voisi muuttaa maailmaa parempaan suuntaan? Miten se vaikuttaisi tasa-arvoon maailmanlaajuisesti? Mitkä olisivat sen vaikutukset talouteen, politiikkaan, ympäristöön ja hyvinvointiin? Nämä ovat oleellisia kysymyksiä, joita tapahtuman puhujat ja paneelikeskustelijat tarkastelevat. Tapahtuman yhteydessä esitellään myös Global Visionsin toimintaa ja tulevaisuuden päämääriä. Tule mukaan visioimaan parempaa maailmaa!

PAIKKA: Keskuskirjasto Oodi, Maijansali

AIKA: 14.12. 2022, klo 17:00 – 20:00

ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY

HUOM! Tapahtuma järjestään englannin kielellä

OHJELMA:

Risto Marjoamaa: State of the World in 2022

Risto Marjomaa on dosentti ja yliopistonlehtori Filosofian, historian ja taiteiden tutkimuksen osastolla Helsingin yliopistolla. Hänen tutkimuskohteisiinsa lukeutuvat mm. Afrikan historia, sodan ja konfliktien yleinen historia, globaali historia ja Lähi-idän historia. Tässä luennossa Marjomaa tarkastelee maailmantilaa vuoden 2022 lopussa erityisesti poliittisesta ja ekologisesta näkökulmasta.

Petteri Räty: Introduction to universal basic income – a modern cornerstone of a welfare state

Petteri Räty on BIEN Finlandin eli Suomen perustuloverkosto ry:n puheenjohtaja. Yhdistyksen tarkoituksena on lisätä keskustelua perustulosta, edistää perustulon toteuttamista Suomessa sekä seurata perustuloaloitteiden etenemistä kansainvälisesti. Esitelmässään Räty tarjoaa kattavan katsauksen universaalin perustulon konseptista.

Paneelikeskustelu: Global Basic Income

Heikki Patomäki, kansainvälisen politiikan professori Helsingin yliopistolla, liittyy Marjomaan ja Rädyn seuraan keskustelemaan maailmanlaajuisena projektina toteutetun universaalin perustulon mahdollisuuksista ja haasteista. Global Visionsin perustaja ja puheenjohtaja Max Tallberg esittää keskustelun alustukset ja moderaattorina toimii yhdistyksen hankesuunnittelija Petri Lahtinen.

Jaa somessa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

SINUA SAATTAVAT KIINNOSTAA MYÖS SEURAAVAT ARTIKKELIT

Eudaimonia osana Platonin oikeudenmukaisuusajattelua

Petri Lahtinen Johdanto Muinaiskreikkalainen sana eudaimonia (εὐδαιμονία) tarkoittaa hyvinvointia, onnekkuutta, vaurautta ja onnellisuutta[1], ja se on osa kreikkalaisten filosofien Platonin ja Aristoteleen oikeudenmukaisuuden ja hyvän

Ilmastonmuutokseen liittyvää reflektiota

Max Tallberg Olemme aiemmissa blogeissamme käsitelleet ilmastonmuutosta neljän tekstin verran. Ensimmäisessä kirjoituksessa kerroimme siitä, mistä ilmastonmuutoksessa on kyse niin fysikaalis-kemiallisesta kuin yhteiskunnallisesta näkökulmasta. Seuraavassa tekstissä

Kasvisruokavalio ratkaisuna ekologisiin kriiseihin

Max Tallberg & Petri Lahtinen Nykyisten ympäristöongelmien ollessa useimmiten sidoksissa globaaleihin tuotannon prosesseihin ja tapoihin ovat valtiot ja yritykset keskeisimpiä toimijoita ilmastonmuutoksen kaltaisen ekologisen kriisin

Ekologinen lähestymistapa ilmastonmuutokseen

Petri Lahtinen Edellisessä blogitekstissämme tarkasteltiin niin sanotun luonnonsuojelullisen lähestymistavan alle laskettavia näkemyksiä ja ratkaisuja antropogeenisen ilmastonmuutoksen kaltaisen ympäristökriisin suhteen. Tässä tekstissä esitellään toista lähestymistapaa, jota

Oletko ihminen, jonka mielestä on tärkeää pyrkiä parantamaan maailman tilaa?

Jos näin on asian laita, silloin Uuden ajan kansalainen: Visio paremmasta maailmasta on kirja, joka sinun tulisi lukea. Kirjassa Max Tallberg esittää konkreettisen poliittisen vision paremmasta maailmasta. Kirja on ladattavissa ilmaiseksi.