Tapahtuma: State of the World 2024: Global Visions ry:n järjestämä paneelikeskustelu

Kannatamme muutoksia, jotka ovat kaikkien hyväksyttävissä.

Uskomme rakentavan keskustelun voimaan.

Global Visions > Blogi > Tapahtuma: State of the World 2024: Global Visions ry:n järjestämä paneelikeskustelu

Tapahtuma: State of the World 2024: Global Visions ry:n järjestämä paneelikeskustelu

Kun vuosi 2024 lähestyy loppuaan, kohtaamme yhä kärjistyvien kriisien yhdistelmän – ilmastonmuutos, sodat, geopoliittiset jännitteet, taloudellinen epävakaus ja yhteiskunnalliset levottomuudet. Miten kansainvälinen yhteisö voi vastata näihin toisiinsa kietoutuviin haasteisiin? Mitä uudistuksia tai parannuksia globaaleihin instituutioihin tarvitaan, jotta voisimme paremmin ratkaista näitä monimutkaisia kriisejä vuonna 2025 ja sen jälkeen?

Tule mukaan Maailman tila 2024-tapahtumaan, joka sisältää luennon ja paneelikeskustelun nykyajan keskeisistä globaaleista kysymyksistä sekä etsii ratkaisuja kohti parempaa, kestävämpää ja oikeudenmukaisempaa tulevaisuutta.

Ilta alkaa Helsingin yliopiston yliopistonlehtorin ja dosentin Risto Marjomaan luennolla, jossa hän avaa näkymiä maailman tilaan vuonna 2024. Tämän jälkeen paneelikeskustelu tuo yhteen asiantuntijoita eri aloilta tarkastelemaan neljää keskeistä teemaa: ilmastotoimia ja globaalia vastuuta, rauhaa ja turvallisuutta, sukupuolten tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia sekä globaalin yhteistyön ja johtajuuden tulevaisuutta. Tapahtuma päättyy yleisökysymyksiin.

Tapahtuma on maksuton ja se pidetään englanniksi. Kutsumme kaikki mukaan, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan aikamme polttavien haasteiden käsittelyyn.

Päivämäärä ja paikka:

2.12.2024

Musiikkitalo, Terassilämpiö

Aika: 18:00

Ohjelma:

18:00: Risto Marjomaan luento: ”Maailman tila 2024”

19:00: Tauko

19:15: Paneelikeskustelu

20:45: Yleisökysymykset

21:00: Tapahtuma päättyy

Vieraat:

Dosentti ja yliopistonlehtori Risto Marjomaa (Helsingin yliopisto)

Risto Marjomaa toimii dosenttina ja yliopistonlehtorina Helsingin yliopiston filosofian, historian ja taiteiden tutkimuksen osastolla. Hänen tutkimusaiheitaan ovat Afrikan ja Lähi-idän historia, konfliktit ja sodankäynti sekä globaali historia. Hänen viimeaikaisia töitään ovat tutkimukset Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa, modernista rasismista ja uskonnon roolista Sudanin sisällissodassa. Hän on myös pitänyt esitelmiä imperialismin ja kolonialismin vaikutuksesta nykypäivän konflikteihin.

Professori Heikki Patomäki (Helsingin yliopisto)

Heikki Patomäki on maailmanpolitiikan ja globaalin poliittisen talouden professori. Hän on yksi Helsingin globaalin poliittisen talouden keskuksen perustajista. Hänen tutkimusalueitaan ovat filosofian ja yhteiskuntatieteiden metodologia, talousteoria, globaali poliittinen talous, historian suuret linjat, tulevaisuudentutkimus sekä globaali oikeudenmukaisuus ja demokratia. Hänen viimeisin kirjansa on World Statehood: The Future of World Politics (Springer, 2023).

Professori Antti Kauppinen (Helsingin yliopisto)

Antti Kauppinen on käytännöllisen filosofian professori Helsingin yliopistossa, ja hän on erikoistunut etiikkaan ja metaetiikkaan. Hänen tutkimuksensa käsittelevät normatiivisuutta, hyvinvointia, moraalitunteita ja elämän tarkoitusta. Hän toimi vastuullisena tutkijana Suomen Akatemian hankkeessa Responsible Beliefs: Why Ethics and Epistemology Need Each Other (2019–2023) ja on tällä hetkellä mukana Koneen Säätiön The Many Faces of Inquiry -projektissa (2024–2028).

Professori Reetta Toivanen (Helsingin yliopisto)

Reetta Toivanen toimii kestävyyden tutkimuksen professorina Helsingin yliopiston HELSUS-instituutissa. Hän on myös oikeuden, identiteetin ja eurooppalaisten narratiivien huippuyksikön varajohtaja ja johtaa sen alahanketta Migration and the Narratives of Europe as an “Area of Freedom, Security, and Justice”, jota rahoittaa Suomen Akatemia (2018–2025).

Moderaattorit:

Astrid Aminoff ja Max Tallberg

Jaa somessa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

SINUA SAATTAVAT KIINNOSTAA MYÖS SEURAAVAT ARTIKKELIT

Globaaliin etelään kuuluvien ihmisten arjesta (osa 2)

Max Tallberg Käsittelin edellisessä tekstissäni Globaalin etelään kuuluvien ihmisten arkea pääosin siihen liittyvistä ongelmista käsin. Tässä tekstissä nostan puolestaan vahvemmin esiin ratkaisuja, sekä pohdin sitä,

Globaaliin etelään kuuluvien ihmisten arjesta (osa 1)

Max Tallberg Johdanto Maailman absoluuttisessa köyhyydessä oleviin ihmisiin kohdistuu monia ennakkokäsityksiä, jotka eivät lopulta ole tosia. Ymmärtämällä heidän elämäntilannettaan sen sijaan faktojen kautta, on mahdollisuutemme

Tapahtuma: Tekoäly, Demokratia ja Ihmisoikeudet

Tapahtuma: Tekoäly, Demokratia ja Ihmisoikeudet: Global Visions ry:n järjestämä paneelikeskustelutilaisuus Aika ja Paikka: 18. Syyskuuta klo 18:30-20:15 Musiikkitalon Terrassilämpiö Global Visions ry:n järjestämä paneelikeskustelu tutkii tekoälyn (AI)

Oletko ihminen, jonka mielestä on tärkeää pyrkiä parantamaan maailman tilaa?

Jos näin on asian laita, silloin Uuden ajan kansalainen: Visio paremmasta maailmasta on kirja, joka sinun tulisi lukea. Kirjassa Max Tallberg esittää konkreettisen poliittisen vision paremmasta maailmasta. Kirja on ladattavissa ilmaiseksi.